Regels van het huis

Vuilnis

  • De vuilniscontainers worden elke woensdagochtend opgehaald rond 7.30. Deponeer in de containers alléén huisvuil in de bekende grijze zakken. Géén vochtige of olieachtige spullen en géén grofvuil en dozen dumpen.
  • Grofvuil wordt elke donderdagochtend opgehaald rond 7.30. Het is toegestaan om het grofvuil buiten te zetten tussen 20:00 (wo. avond) en 7:30 (do. ochtend). U kunt grofvuil eerder in de containerruimte plaatsen als er ruimte genoeg is, zonder de doorgang te belemmeren maar u moet het zelf woensdagavond of donderdagochtend buiten zetten. Voor details wat tot grof vuil wordt gerekend, zie afvalwijzer van de gemeente Amsterdam.
  • Chemisch afval breng je naar het afvalpunt. Geopend van ma t/m za van 8.00-17.00.

Kijk hier nog eens naar de samenvatting van de afvalregels. Ook in het Engels.

De parkeergarage

Een parkeerplek is bedoeld om voertuigen te stallen: auto's, scooters, fietsen. Het is geen plek om je oude spullen op te slaan en zeker geen jerrycans, olieblikken of gasflessen (let op brandveiligheid). Als je teveel bewaart en je auto uitsteekt (!), komt er een waarschuwing om je plek op te ruimen.

Top 10 huisregels voor huurders (house rules)

Omdat u net als wij graag veilig en prettig wonen heeft het bestuur van VvE Emerald Empire een Top 10 van huisregels gemaakt. Deze kunt u hier downloaden.

Woonwijzer en Huishoudelijk regelement

Deze kunt u hier downloaden.